Over ons

Ouder- en jeugdsteunpunt Hoogeveen – Meppel – Steenwijk is er om jou op weg te helpen. We weten veel van passend onderwijs en we werken onafhankelijk.

Zo werken wij

Je kunt ons bellen op maandag en donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur op nummer 06 – 161 077 90. Ook kun je ons een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Binnen drie tot vijf werkdagen nemen we dan contact met je op. Misschien weten we niet meteen het antwoord op je vraag. Dan zoeken we het eerst voor je uit. Of we brengen je in contact met degene die jou kan helpen. Ons doel is om jou zo goed mogelijk te helpen en de weg te wijzen. We nemen geen taken over van scholen.

Hier werken wij

Ons werkgebied is:

  • Hoogeveen
  • Meppel
  • Steenwijk

en de daarbij behorende kernen.

Over passend onderwijs

Passend onderwijs betekent goed onderwijs voor alle leerlingen. Dus ook voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze dyslexie, autisme of leerproblemen hebben.

Alle scholen in onze regio werken samen om passend onderwijs te kunnen bieden. Dat doen ze in samenwerkingsverbanden. De samenwerkingsverbanden krijgen geld van het ministerie om passend onderwijs te regelen. Op de websites van de samenwerkingsverbanden uit deze regio vind je meer informatie. De websites zijn: